top of page

Τετάρτη 26 Ιουλίου: Σήμερα ψηφίζεται το νέο οικονομικό νομοσχέδιο


Στο βήμα της Βουλής, με την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύθηκε για την αύξηση του εισοδήματος των δημοσίων υπαλλήλων και για οικονομικά μέτρα στήριξης των οικογενειών, των νέων και των συνταξιούχων. Λίγες ημέρες αργότερα, το νομοσχέδιο με τίτλο «Ενίσχυση του εισοδήματος των μισθωτών, των νέων, της οικογένειας και της εργασίας – συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις» του Υπουργείου Οικονομικών, και το οποίο ψηφίζεται σήμερα, ικανοποιεί τους δύο βασικότερους στόχους της Κυβέρνησης. Κατατέθηκε και ψηφίζεται άμεσα, αλλά κυρίως υλοποιεί το 50% του οικονομικού μας προγράμματος.


Για πρώτη φορά, 14 χρόνια μετά, όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι, θα δουν αύξηση στις αποδοχές τους. Επίσης, προβλέπεται επιπλέον αφορολόγητο 1.000 ευρώ στους πολίτες με παιδιά, μείωση 10% στον ΕΝΦΙΑ για τους συμπολίτες μας που έχουν ασφαλίσει τα σπίτια τους έναντι φυσικών καταστροφών και η επέκταση του «Market Pass».

Επιπλέον, οι αυξήσεις που θα δουν πολλοί συμπολίτες μας στις συντάξεις τους, αλλά και οι πολιτικές για τους νέους όπως η θέσπιση της μόνιμης οικονομικής ενίσχυσης ύψους 150 ευρώ («Youth Pass»), για κάθε νέα και κάθε νέο 18 και 19 ετών και η συνέχιση του προγράμματος «Σπίτι Μου», ώστε περισσότεροι νέοι να αποκτήσουν κατοικία μέσα από ένα στεγαστικό δάνειο με πολύ χαμηλότερο επιτόκιο, αποτελούν ορισμένες μόνο από τις μεταρρυθμίσεις που καλούμαστε να υπερψηφίσουμε στο Κοινοβούλιο, αλλά επισφραγίζουν το όραμα μιας ολόκληρης κοινωνίας. Το όραμα για μια Ελλάδα που προχωράει μπροστά και επιβεβαιώνει τις προσδοκίες των Ελλήνων πολιτών.


Με τη ψήφιση του παρόντος νομοσχεδίου αποδεικνύεται ότι η Κυβέρνηση έχει δημιουργήσει και υλοποιεί ένα σχέδιο που λύνει παθογένειες ετών. Εκπροσωπώντας μια γενιά που αναγκάστηκε να ωριμάσει σε συνθήκες κρίσης και με μεγάλη ευθύνη ως βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, υποστηρίζω δυναμικά ότι η χώρα μας έχει επιλέξει τη σωστή πορεία. Μια πορεία προς την εξέλιξη, τις τολμηρές μεταρρυθμίσεις και τον εκσυγχρονισμό.

bottom of page