top of page

Πέμπτη 27 Ιουλίου: Σήμερα ψηφίζεται το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας



Ψηφίζεται σήμερα, Πέμπτη 27 Ιουλίου, το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας το οποίο προβλέπει, μεταξύ άλλων, την κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, για την ενίσχυση του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (Ε.Κ.Α.Β.), με μεικτά πληρώματα και τη συνδρομή του Πυροσβεστικού Σώματος, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.), την παράταση, μέχρι 31 Σεπτεμβρίου 2023, των διοικήσεων των νοσοκομείων και διατάξεις για τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ βαθμού.



Με το παρόν νομοσχέδιο επιχειρείται, η διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των υγειονομικών μονάδων του Εθνικού Συστήματος Υγείας (Ε.Σ.Υ.). Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου την οποία διανύουμε, οι κατεπείγουσες ανάγκες που καλείται να καλύψει το Ε.Σ.Υ. είναι αυξημένες και απαιτητικές, ιδίως στα νησιά και στις ορεινές περιοχές. Η ενίσχυση της στελέχωσης των πληρωμάτων στα ασθενοφόρα των δομών του Ε.Κ.Α.Β., των Κέντρων Υγείας και των Πολυδύναμων Περιφερειακών Ιατρείων με διάθεση προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος ή των Ενόπλων Δυνάμεων ή με απόσπαση προσωπικού των Ο.Τ.Α., καθώς και όλες οι διατάξεις που συμπεριλαμβάνονται στο παρόν νομοσχέδιο, επιτελούν αυτόν ακριβώς το σκοπό. Αποτελούν μία πράξη ευθύνης της Κυβέρνησης, ένα πρώτο βήμα προς ένα αποτελεσματικό σύστημα Δημόσιας Υγείας.


Στο πλαίσιο αυτό, και με την προκήρυξη για την πρόσληψη πληρωμάτων ασθενοφόρων Ε.Κ.Α.Β. στην Αττική, αποδεικνύεται ότι η ταχεία υλοποίηση και αυτής της προεκλογικής δέσμευσης, έρχεται να επιβεβαιώσει ότι η βελτίωση του Ε.Σ.Υ. και ιδιαίτερα η αναδιάρθρωση του Ε.Κ.Α.Β. αποτελεί μία από τις πρώτες και κεντρικότερες προτεραιότητες της Κυβέρνησης που υλοποιείται. Είναι αυτονόητο ότι θα συνεχίσουμε με ταχύτητα και υπεύθυνα απέναντι στο πολίτη, προκειμένου να υλοποιήσουμε το σύνολο των δεσμεύσεων μας.

bottom of page