top of page

4o Power Trip


Οι Υπέροχες Γυναίκες συμμετείχαν στο 4ο Power Trip του Marie Claire Greece στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Η ιδρύτρια των Υπέροχων Γυναικών, Νεφέλη Χατζηιωαννίδου, μαζί με τη Νίκη Λυμπεράκη, τον Νικήτα Κορωνάκη, και συντονίστρια την Αρετή Γεωργιλή, συζήτησαν στο πάνελ «Συμπεριληπτικός λόγος και έμφυλη ισότητα στα ΜΜΕ και Social Media” για τα «επικίνδυνα» και «αθώα» κλισέ που αναπαράγονται καθημερινά.



Η Νεφέλη Χατζηιωαννίδου μίλησε για τον όρο γυναικοκτονια και τον καθοριστικό του ρόλο στην αναγνώριση και αντιμετώπιση της έμφυλης βίας, καθώς και για το δεύτερο κύμα του τραύματος, τη δευτερογενή βία δηλαδή που υφίστανται τα θύματα, από τον λάθος χειρισμό των ΜΜΕ απέναντι στα θύματα.


Η ατζέντα του Power Trip περιλάμβανε ενδιαφέρουσες συζητήσεις, από ομιλήτριες και ο ομιλητές μεταξύ των οποίων η Brooke Shields, η Arizona Muse, η Έφη Αχτσιόγλου, η Ελίζα Βόζεμπεργκ, η Doina Ciobanu, η Μαρία Καβογιάννη, που μίλησαν για βιωσιμότητα, εκπροσώπηση στο χώρο της έρευνας, τις ηγέτιδες στη δημόσια σφαίρα, τις νέες τεχνολογικές ευκαιρίες, κα.


Ευχαριστούμε το Marie Claire Greece για την πρόσκληση να συμμετέχουμε και να μοιραστούμε με ένα ευρύτερο κοινό τις σκέψεις μας πάνω σε θέματα συμπερίληψης.

bottom of page