top of page

Σειρά Ντοκιμαντέρ: «ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ»Είναι μεγάλη μου χαρά, που συμμετείχα, ως ιδρύτρια του μη κερδοσκοπικού οργανισμού «Υπέροχες Γυναίκες», και μοιράστηκα την εικόνα που έχω από τις γυναίκες που επικοινωνούν μαζί μας για να καταγγείλουν κακοποιητικά ή παρενοχλητικά περιστατικά που υπέστησαν στο ενδέκατο επεισόδιο με τίτλο Εκδικητικά Επικίνδυνοι, της σειράς «ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ» στην Ερτ2. Στο επεισόδιο αγγίζεται η θεματική της έμφυλης βίας, της σεξουαλικής παρενόχλησης ή κακοποίησης στις διάφορες διαστάσεις της, σε προσωπικούς, επαγγελματικούς, αλλά και διαδικτυακούς χώρους.


O πρώτος κύκλος της σειράς ντοκιμαντέρ «Επικίνδυνες» (διαθέσιμος στο ERTFLIX) επικεντρώθηκε σε θέματα γυναικείας χειραφέτησης και ενδυνάμωσης. Με πολλή αφοσίωση και επιμονή κατέδειξε τις βασικές πτυχές των καθημερινών έμφυλων καταπιέσεων που βιώνουμε.


Η δεύτερη σεζόν γίνεται πιο «επικίνδυνη», εμβαθύνει σε θεματικές που τα τελευταία δύο χρόνια, λόγω της έκβασης και θεμελίωσης του κινήματος metοο, απασχολούν το ελληνικό κοινό, χωρίς απαραίτητα να έχουν διερευνηθεί ή προβληθεί με το σωστό τρόπο από τα μέσα επικοινωνίας.Από ζητήματα εκδικητικής πορνογραφίας, cancel culture, αντιφεμινισμού, κλιματικής αλλαγής, μετανάστευσης μέχρι και το πώς η πατριαρχία επηρεάζει τον αντρικό πληθυσμό, την σεξεργασία, την ψυχική υγεία και αναπηρία, οι «Επικίνδυνες» επιθυμούν να συνεχίσουν το έργο τους πιο σφαιρικά και συμπεριληπτικά. Αυτή τη φορά, δίνουν περισσότερο φως και χώρο στο προσωπικό κομμάτι των ιστοριών.

Στην παρουσίαση, τρεις γυναίκες δυναμικές και δραστήριες σε ζητήματα φεμινισμού, η Μαριάννα Σκυλακάκη, η Μαρία Γιαννιού και η Στέλλα Κάσδαγλη δίνουν η μία τη σκυτάλη στην άλλη ανά επεισόδιο. Συνομιλούν με τη συγκεκριμένη πρωταγωνίστρια του κάθε επεισοδίου, της οποίας παρακολουθούμε την προσωπική ιστορία. Το γυναικείο βίωμα είναι πλέον στο πρώτο πρόσωπο.
Συμπληρωματικά με την κεντρική μας αφήγηση ζωής, υπάρχουν εμβόλιμες συνεντεύξεις από ερευνητές, καλλιτέχνες, επιχειρηματίες, εκπροσώπους οργανισμών και πανεπιστημιακούς, οι οποίοι συνδιαλέγονται με τη θεματική μας, παρέχοντας περισσότερες πληροφορίες, προσωπικές εμπειρίες και γνώσεις, διανθίζοντας γόνιμα την βασική μας ιστορία.

Πρόσωπα /Ιδιότητες (Με σειρά εμφάνισης):

Νεφέλη Χατζηιωαννίδου, Ιδρύτρια του μη κερδοσκοπικού οργανισμού «Υπέροχες Γυναίκες»

Ιωάννα Στεντούμη , Δικηγόρος, εξειδικευμένη στην έμφυλη βία Άννα Βουγιούκα, Κοινωνική επιστήμονας, Εμπειρογνώμονας Κέντρο ΔΙΟΤΙΜΑ

Συντελεστές Εκπομπής:

Σκηνοθεσία: Γεύη Δημητρακοπούλου Αρχισυνταξία: Έλενα Ζερβοπούλου, Κατερίνα Κανέλλη Σενάριο: Έλενα Ζερβοπούλου Παρουσίαση: Μαρία Γιαννιού, Στέλλα Κάσδαγλη, Μαριάννα Σκυλακάκη Δημοσιογραφική Έρευνα: Α. Κανέλλη Βοηθός Αρχισυνταξίας: Γιώργος Ρόμπολας Διεύθυνση Φωτογραφίας: Πάνος Μανωλίτσης Εικονοληψία: Δαμιανός Αρωνίδης, Αλέκος Νικολάου, Χαράλαμπος Πετρίδης, Κώστας Νίλσεν Ηχοληψία: Νεκτάριος Κουλός Μοντάζ: Μαρία Ντρούγια Μουσική Τίτλων Αρχής: Ειρήνη Σκυλακάκη Διεύθυνση Παραγωγής: Μάριαμ Κάσεμ Λογιστήριο: Κωνσταντίνα Θεοφιλοπούλου Σύμβουλος Ανάπτυξης: Πέτρος Αδαμαντίδης Project Manager: Νίκος Γρυλλάκης Παραγωγοί: Κωνσταντίνος Τζώρτζης, Νίκος Βερβερίδης Εκτέλεση Παραγωγής: ελc productions σε συνεργασία με τη Production House

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρο το επεισόδιο στο παρακάτω link: https://lnkd.in/dzYGcTwh


Comments


bottom of page